Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powrót do formy oraz czy rozdzielczość ma wpływ na celownik?

Ellaey420

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie grałem dłuższy czas w cs kiedyś szło mi dobrze (w porównaniu do teraz) nic mi nie wychodzi a mam wrażenie że coraz grzej :D, jak zacząć lepiej strzelać czy granie jakiś map z warsztatu ( aim ) ma sens czy po prostu grać dużo jakiś DM i jakichś arenek ?, jak teraz znów gram to gram na innej myszce inne dpi i sens( 400, 1.5) i po prostu nie mam jakoś wyczucia jak chcę się np obrócić o 90°C to robię to powoli że zanim się obrócę to mnie zabiją a nie "jednym ruchem " tylko ciągnę to myszkę po podkładce :D.

I mam pytanie czy proprcję, rozdzielczość i cale monitora mają jakiś wpływ na "celownik" często mam że gość stoi i ja w miejscu mam celownik prosto na jego głowie( zazwyczaj trochę dalsza odległość jest to) i oddaje strzał i nic w ogóle go nie trafia  monitor 20cali gram na 16:10 1680x1050.

A i jeszcze jedno czy gra "zwiększyła" swoje wymagania w ostatnich kilku miesiącach(pc nie za dobry) kiedyś mając ustawienia część niska/średnia nie spadło mi poniżej 60fps teraz mając wszystko na niskich zdarza mi się dość często mieć poniżej 60fps 

Budowniczy
Opublikowano

graj dużo dm i dodatkowo możesz wbić na warsztat postrzelać do kropek

spróbuj grać na 4:3 

możliwe że ci fpsy spadły przez aktualizacje

34239885046803378909.png

"Mówią, że tutaj miłość to paliwo

A ja mam w chuju czy mnie kochają czy nienawidzą."

Opublikowano

graj dużo dm i dodatkowo możesz wbić na warsztat postrzelać do kropek

spróbuj grać na 4:3 

możliwe że ci fpsy spadły przez aktualizacje

4:3 odpada nie chcę pasków a z rozciągniętymi wygląda tragicznie to samo na 16:9 z dostępnych rozdzielczości (na moim monitorze bo od tego chyba zależy jakie są dostępne rodzdzielczośći gra po prostu wygląda okropnie

Opublikowano

To, że masz celownik na ryju i nie wchodzi to wina gry, i niczyja inna. Tak już jest w CS:GO. Wpisz sobie sv_showimpacts 1 to zobaczysz też jak serwer rejestruje twoje strzały. Ogólnie to zjebany tickrate, hitboxy itd. Szkoda ryja strzępić. Możesz też wklepać r_drawothermodels 2 i popatrzeć sobie xD.

Opublikowano

To, że masz celownik na ryju i nie wchodzi to wina gry, i niczyja inna. Tak już jest w CS:GO. Wpisz sobie sv_showimpacts 1 to zobaczysz też jak serwer rejestruje twoje strzały. Ogólnie to zjebany tickrate, hitboxy itd. Szkoda ryja strzępić. Możesz też wklepać r_drawothermodels 2 i popatrzeć sobie xD.

boze k***a jestes tak glupi pewnie twoje 1.5k postow tak wyglada xD

bylo juz tysiace razy przez dev csgo mowione ze to co widzi klient nie bedzie sie rownac z tym co widzi serwer i ta komenda jest outdated jak jestes c*****y i nie umiesz strzelac to nikogo nie zabijesz a wyglada na to ze jestes

Opublikowano

Rozdzielczosc wplywa tylko na rozmiar i grubosc celownika. Co prawda tez mam czasem wrazenie ze ten celownij oszukuje ale trzeba brac poprawke i wyzej czasami celiwac no chyba ze masz kropke to nie.

Opublikowano

ty placzesz ze to powinno byc zgodne ze soba, a ja ci mowie ze to nie bedzie

Gdzie ja ci płaczę, napisałem typowi dlaczego jak celuje na głowę to nie zabija. Jak masz problemy z czytaniem i 6 lat podstawówki nie wystarczyło to ci mówię, że teraz trwa 8 lat, może się ci wystarczy czasu x].

Opublikowano

@Ellaey420

Co do celownika i rozdzielczości.

Nie ma to nic do czynienia z tym jak strzelasz. Wszystko trzyma się twojego movementu i precyzji.

Powiedziałbym bardziej, że rozdzielczości i czułość myszki. Tu mogę powiedzieć, że to jest całkiem inaczej. 

Jak masz rozdzielczość FULL HD(1920x1080) i grasz przykładowo na czułości 2 i dpi 400, ale postanowiłeś, że zmienisz na 1024x768(4:3) rozciągnięte i te same ustawienia myszki. Tam będzie szybciej celownik się ruszał, ponieważ jest to mniejsza rozdzielczość od poprzedniej. I tam jakby wszystko było przybliżone. W końcu hitboxy są większe, celownik jest grubszy niż na FULL HD, modele broni inaczej wyglądają etc.

Co do mapek to polecam osobiście aim_botz. Ja osobiście mam taki problem, że jak nie ustawie viewmodelu i celownika tak jak lubię to nie umiem strzelać. Mam po prostu tak od początku cs'a, że nie potrafię grać na celowniku, który ma inny kolor niż zielony >.<. A viewmodel to ustawiam patrząc na rozdzielczość, ponieważ nie na każdej tak samo wygląda. 

Mam nadzieję, że pomogłem liczę na +

Naucz się kultury kolego. Ryj>Twarz, zjebany>nie do zniesienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...